Skip links

CARTA MIG ANY 2024

 20 de gener de 2024

Benvolguts Marrocs i Marroques,

Un nou any fester entra per les portes del nostre poble. Allà van quedar les festes del 2023, però la nostra activitat no ha cessat, ja que hem tingut tres bons esdeveniments festers i gastronòmics:

  1. Dinar Entrà dels Geladors: 28 d’octubre de 2023.
  2. Dinar Fira de Nadal: 9 de desembre de 2023.
  3. Dinar dia del Marroc: 23 de desembre de 2023.

La quarta efemèride serà el MIG ANY FESTER que serà, recordeu-ho el 17 de febrer de 2024. Des de fa dos anys que es va avançar una setmana per a celebrar-ho conjuntament amb els festers d’hivern, els gelaors.

El motiu d’enviar la carta el dia de Sant Sebastià és perquè tenim una normativa que hem de complir i el dia 12 de febrer hem d’enviar el primer llistat per al segur, així que el termini màxim per a INGRESSAR les quotes serà el dilluns 12 de febrer. PER FAVOR, NO HO DEIXEU PER AL DARRER MOMENT. Eixe dia enviarem el llistat amb la gent que haja pagat. Qui no ho faça, NO ESTARÀ ASSEGURAT, per al MIG ANY.

La quota del Mig Any es pagarà mitjançant la plataforma. La JUNTA DIRECTIVA vol agrair a tota la filà, l’ús d’aquesta eina perquè l’any passat que la vam engegar va ser tot un èxit, ja que es van pagar 97% de les quotes, i això és gràcies a tots vosaltres.

Estem millorant el tema dels pagaments, i volem tenir-ho enllestit per a les festes del 2024, perquè siga encara més intuïtiva i més fàcil d’usar per a tot el món.

Les quotes a pagar seran les següents:

A PARTIR DELS 16 ANYS:100 €
DE 10 A 15 ANYS*:40 €
MENORS DE 10 ANYS NO FILLS DE MARROCS*20 €
MENORS DE 10 ANYS FILLS DE MARROCS*DEBADES

*RECORDEU QUE SÓN ANYS NATURAL.

A banda d’aquestes quotes cal recordar que disposem d’una quota de manteniment.

Aquesta quota suposa un ingrés de 120 €, amb la qual la persona que la pague, pot elegir un dia de festa (Soparet, Senyal, Mig Any…) per a eixir en els Marrocs (excepte el dia de l’Entrà que va a part). A més, se li considerarà Marroc/a en tots els dinars que es facen al llarg de l’any. 

També hem de fer un aclariment: LES QUOTES SÓN PERSONALS I INTRANSFERIBLES!

INGRÉS DE QUOTES

Recordeu que heu d’accedir en la pàgina filamarrocs.com amb el vostre usuari i contrasenya. Si no esteu registrats feu-ho, i si voleu pagar a més d’un Marroc o Marroca, podeu fer-ho amb el seu compte d’usuari o amb el quadre d’observacions al final de procediment.

ALTRES QÜESTIONS

Enguany per a MIG ANY tindrem una novetat referent als horaris que podreu consultar aviat, però us ho avancem.

Sabem que les desfilades estan fent-se “eternes”. La Federació i les 10 filades s’han posat a treballar per a trobar una solució. Així que en el MIG ANY FESTER tindrem un horari estipulat tant en la desfilada del matí com en la de la vesprada. Cada 10’ eixirà una filada i tindrà un màxim de 30 minuts per a fer l’avinguda Constitució, a més, l’himne el cantarem a l’altura de l’autoescola Boatella.

Us passarem més endavant els horaris establerts per la Federació que vol ser exhaustiva en el seu compliment i multarà a la filà que no els complisca. Com a directiva ens sembla una bona mesura, ja que ens devem als “Mirons” que cada vegada se li fa més pesada l’assistència a les desfilades.

Hem de dir que nosaltres fem unes desfilades “bones”, amb uns temps que no es fan pesats. Ara bé, i volem recordar que aquells festers o aquells festers que arriben primer, en el cas que no hi haja capitans de filà, agarraran la posició. Si veiem que algú es posa darrere, els membres de la Directiva els amonestarem i els farem canviar de posició. VOLEM DEIXAR-HO CLAR, a més farà que s’endarrerisca la desfilada, per tant, podrem ser multats.

En la plataforma trobareu una nova pestanya d’OBJECTES PERDUTS. Si PERDEU ALGUN OBJECTE, haureu de ficar-vos i posar una descripció i una fotografia. (EN CONSTRUCCIÓ)

Si voleu saber el calendari de la nostra filà entreu a: 

CALENDARI MARROCS 

Recordeu que tenim obert el concurs de RELATS FESTERS MARROCS:

I CONCURS DE RELATS DE LA FILÀ MARROCS DE XIXONA 

COMPRA DE DESSUADORES

Estem fent dessuadores. El preu és de 20 €. Quin les compre haurà d’anar a arreplegar-les el dia 14 de febrer en horari de 18:00 a 20:00 hores.

COMPRA DESSUADORES

ACTES MIG ANY FESTER 2024

Dissabte 17 de febrer:  

9:00: ESMORZAR A LA KÀBILA. (embotits, creïlles a la rebolica, ous fregits, bajoques…,)

10:45 CERCAVILA PER PUJAR A LA PLAÇA PEL CARRERÓ DE LES MONGES. (Recordarem l’antiga kàbila que teníem en aquest indret).

11.00 h, DESFILADA DE LA FEDERACIÓ, amb els delegats de cada filà portant la seua bandera, membres de la Junta Directiva de la Federació, capità/na i banderer/a de festes del bàndol cristià i capità/na i banderer/a de festes del bàndol moro de 2024 i acompanyats per la banda. En aplegar a l’Ajuntament es dispararà una traca. 

TOT SEGUIT (cap a les 11.30 h), DESFILADA DE TOTES LES FILADES amb l’ordre següent

Bàndol moro: Moros Verds, Marrocs, Vermells, Moros Grocs, Kaimans (Capitania Mora)

Filades de les Festes d’Hivern: Califes, Moros Blaus, Templarios i Almogàvers.

Bàndol cristià: Pirates-Marinos, Llauraors, Contrabandistes, La Canyeta, Cavallers del Cid (Capitania Cristiana).  

14:00: A DINAR A LA KÀBILA EN COMPANYIA DE LA BANDA DE LA POBLA DEL DUC. El menú encara no està acabat. Anirem avisant-vos. De la mà de Maria Dolores.

TANCAREM LA BARRA DE LA KÀBILA A LES 17:45.

19:00: DESFILADA DEL MIG ANY. Amb el mateix ordre que en la desfilada del matí.

21:30: SOPAR A LA KÀBILA. Panoli amenitzat per la banda. (Potser hi haurà algunes sorpreses)

A mesura que coneguem els actes de la Setmana Cultural, us ho comunicarem.

ÀLBUM DE FOTOS DE LES FESTES DEL 2023

Visca la MARROQUIA!

LA JUNTA

Leave a comment

Esta página web utiliza cookies para mejorar tu experiencia.
Home
Perfil
Carret
Sercar